HTML

Mindent elpusztítunk...

2009.05.20. 10:12 snorbi

Az emberiségnek sajnos a génjeiben van, hogy elpusztítja a természetes környezetét. Aki ezt vitatja, az még valószínűleg sosem járt "civilizált" helyen. Ész nélkül szaporodnak, nem számít, hogy a gyerekeik sokszor eleve nyomorba, betegségbe, nélkülözésbe születnek. Intelligensnek mondják magukat, holott a gondolkodás képessége nem azonos az intelligenciával.

Sok állatot lehetne példaként felhozni, akik rendkívül rosszul járnak az emberi tevékenység miatt. Sokukról meg sem tudjuk, hogy kihaltak, de az ember azt hinné, hogy legalább a "cukibb" állatok viszonylagos biztonságban vannak, hisz azokat sokkal többen hajlamosak megsajnálni... Példaként vegyük a fókákat, akik kétséget kizáróan aranyosnak számítanak a legtöbb ember szemében.

Sajnos mindig voltak, vannak és lesznek emberek, akik bébifókák prémjében akarnak pózolni, és olyanok is, akik ehhez asszisztálnak. A legrosszabb, hogy ez ellen szinte semmit sem lehet tenni, de ha mégis, azt csak radikális, sokszor illegalitásba hajló megoldásokkal (lásd radikális állatvédők). Ennek legfőbb oka az, hogy az illetékes országok - Kanada, Grönland (így Dánia), Norvégia és Oroszország - kormányai támogatják a fókavadászatot. Pedig az átlagembert igencsak sokkolja a halott állatok bőrébe bújás, de még inkább az odáig vezető könyörtelen út:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr841132960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása