HTML

b+

Bármi, ami idegesít...

Friss topikok

Linkblog

Vallásszabadság? Anyád...

2009.05.06. 09:35 snorbi

Bár 2006-os a cikk, de csak most találtam meg egy másik cikk olvasása közben... :)
Ami kiakasztott, az az ombudsman állásfoglalása:

A "harangozás szabadsága" a vallásszabadság része, a harangozás jogát éppúgy köteles mindenki tiszteletben tartani, gyakorlását tűrni, mint ahogyan a vallásgyakorlás jogának összes többi részjogosítványát is - állapította meg Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

Semmi bajom a vallásokkal egészen addig, amíg más embert nem zavarnak vagy károsítanak vele. Igazán belegondolhatna a kedves ombudsman, hogy milyen érzés lehet egy délutános/éjszakás műszak után fülsüketítő harangzúgásra ébredni. Meg úgy egyébként is: ha bármilyen okból, akár csak lustaságból reggel 8-kor akarok kelni, akkor ne kelljen hajnalban harangozásra ébrednem (ami biztosan megalapozná a napi hangulatomat).

Mi lenne, ha összedobnék egy vallást (aminek ugye semmi akadálya, 100 alapító taggal már hivatalosan is bejegyezhető), amiben pl. egy trombita lenne az istenünk, és minden hívőnek reggel 6 órakor kötelezően trombitázni kellene. Vajon Barnabás úr erre is azt mondaná, hogy tűrni kell?
Na nem, erre már biztos jönnének azok a vélemények, hogy:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr891105637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása