HTML

Mészárlás felsőfokon...

2008.12.02. 11:35 snorbi

Nem, nem embereket gyilkolnak, hanem állatokat. Itt az emberek 90%-a valszeg abbahagyja az olvasást, hisz ebből sose lesz Mónika-show vagy Balázs-show jelenet, valszeg a Fókuszba se kerül be.

Állatok gyilkolásában alapesetben semmi érdekes nincs, hiszen évente milliószámra, szinte számolatlanul ölik le a csirkéket, disznókat, marhákat, nyulakat, és egyéb háziállatokat.
Ennél egy fokkal rosszabb, amikor idióta hiedelmek, vagy esetleg szőrméjük miatt kerülnek bizonyos állatok a süllyesztőbe. Lehetne sorolni a hülyébbnél hülyébb "indokokat".

Azt viszont sosem fogom tudni megérteni, hogy mi vihet rá egy embert arra, hogy önszántából, esetleg élvezettel végezzen egy állattal, pláne úgy, hogy szándékosan nem a megfelelő eszközt választja ki hozzá. Már a hobby-vadászokat is utálom, örömhír hallani, amikor egymást lövik halomra néhanapján.
Sajnos vannak rosszabb dolgok is - példaként említhetném a bébifókák baseballütővel történő vadászatát -, de most inkább pillantsunk be egy vidám bálnagyilkolászós nap eseményeibe a  Feröer-szigeteken, ahol minden évben kb. 1000 bálna esik áldozatul az emberi brutalitásnak.
Véleményt nyilvánítani ebben az esetben is lehet, hisz náluk és nálunk is demokrácia van, ami természetesen egyenlő azzal, hogy tenni nem nagyon lehet ellene (legalábbis civilizált körülmények között), hisz ezeknek embereknek ehhez joguk van, nekik ez jár, és nem hagyják veszni ezt a gyönyörű tradíciót...

Szólj hozzá!

Címkék: bálna gyilkosság állatkínzás mészárlás feröer szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://bmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr30799459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása